سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مدیریت شبکه های کامپیوتری

مدیریت شبکه های کامپیوتری یا NMS مخفف Network Management System می باشد که عبارت است از؛ مجموعه ای از سخت‌افزارهای ارتباطی و نرم‌افزارهای رابط کاربری و ملحقات آن که به صورت سامانه‌ای یکپارچه برای کنترل ابزارها و تجهیزات شبکه و نظارت بر عملکرد آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در شبکه های کامپیوتری که از تجهیزات سخت افزاری زیادی استفاده می شود، اعم از روترها، سوئیچ ها و سرورها و… به منظور مدیریت همه ی این ابزارها در شبکه باید اقداماتی صورت پذیرد تا از کارکرد بهینه آن ها آگاه شد.

مدیریت و مانیتورینگ درست شبکه کمک می کند تا قبل از باخبر شدن مشتریان و کاربران شبکه از مشکلات، مدیران شبکه، خود  به مسائل و مشکلات موجود پی برده و در جهت رفع آن ها اقدامات لازم را انجام دهند.

در مدیریت شبکه های کامپیوتری، دو مسأله وجود دارد که باعث می گردد به اهمیت آن پی ببریم: اولاً، شبکه هایی وجود دارند که ساختارشان به گونه ای است که امکان نظارت کامل بر آن ها وجود ندارد و نمی توان  آن ها را مانیتور کرد. دوماً،  شبکه هایی هستند  که با وجود آن که از ساختار مدیریتی بهره می برند، اما این ساختار  مناسب نبوده و دارای مشکلات فراوانی می باشند. این دو مورد منجر می گردد تا به اهمیت موضوع مدیریت شبکه های کامپیوتری پی ببریم زیرا تنها با راه اندازی یک نرم افزار مدیریت شبکه نمی توان شبکه را به صورت کامل و جامع مدیریت کرد.

برای خواندن ادامه مطلب روی لینک کلیک کنید.

اهمیت مدیریت شبکه ( Network Management ) به چه میزان است؟

در شبکه های کامپیوتری مشکلات رایج و معمولی مشاهده می شود که اهمیت مدیریت شبکه های کامپیوتری را نشان می دهد که در اینجا به برخی از آن ها اشاره کرده ایم:

  • Loss of Connectivity:  قطعی شبکه
  • Duplicate IP Address: تکراری شدن شماره IP ( به عنوان مثال، فردی که به صورت دستی شماره های IP را تنظیم می کند، احتمال این وجود دارد که دچار خطا شده و دو شماره IP  یکسان برای یک رابط (Inteface) در نظر بگیرد.
  • Intermittent Problems: برخی مشکلات در طول حیات شبکه به صورت خود به خود بروز کرده و همیشگی نیستند، متناوباً رخ داده و بعد از مدتی نیز به صورت خود به خود رفع می شوند، دلیل این گونه مشکلات مشخص نیست که از آنها با عنوان Intermittent problems یاد می شود و معنای لغوی آن ” اتفاقی است که تکرار می شود” می باشد.
  • Non-Problems: در مقابل مشکلاتی که در بالا ذکر شد نیز مسائلی وجود دارند که یک بار رخ داده و به صورت خود به خود نیز رفع می شوند ولی هیچ کس متوجه علت آن ها نمی شود.
  • Network Configuration Issue: مشکلات و مسائلی که بواسطه پیکربندی اشتباه در شبکه رخ داده و به وجود می آیند.
  • Performance Problems: مشکلات کارایی شبکه،  مانند کند بودن شبکه و نارضایتی کاربران شبکه
منبع: مدیریت شبکه های کامپیوتری